V teplých dnech není nic příjemnějšího než lehký, chladivý dezert. Granita je ideální odpovědí na potřebu osvěžení – má podobu jemně drceného ledu, který spojuje intenzivní chuť s příjemnou, zrnitou konzistencí. Díky jednoduchému složení a přírodním aromatům si ji stále více lidí dopřává s chutí – jak na ulici, tak i v pohodlí domova.

Proč granita získává na popularitě?

Granita je kombinací vody, cukru a ovocných šťáv nebo přírodních aromat. Připravit ji lze v citronové, jahodové, kávové, mandlové či mátové variantě, ale také v méně tradičních příchutích. Neobsahuje umělé přísady, je lehká a osvěžující. Dá se jíst lžičkou, pít brčkem nebo podávat jako doplněk k nápojům či dezertům.

Granita doma i v gastronomii

Tento dezert se skvěle hodí jak do gastronomických provozů, tak do domácí kuchyně. Stále více lidí si pořizuje koncentráty a stroje na granitu, aby si během několika minut připravili svůj oblíbený osvěžující nápoj. Granita je jednoduchý způsob, jak se ochladit – a potěší jak děti, tak dospělé.

Kategorie: Blog